– Апельсин – надзвичайно корисний фрукт, у його складі – бета-каротин, фолієва кислота, вітаміни групи В, аскорбінова кислота (вітамін С), вітаміни Н та РР, а також необхідні для нормального функціонування організму мінерали – калій, цинк, залізо, молібден, кальцій, магній, фосфор та натрій.16 Гру. 2022 р.
Для чого потрібно їсти апельсин?
Він зміцнює стінки судин, знижує кров'яний тиск, активізує роботу головного мозку, покращує склад крові, стимулює клітинний обмін, підвищує імунітет. Сік апельсина тонізує та знімає втому. Він корисний при болях у суглобах та високій температурі.
Що покращує апельсин?
Високий вміст вітаміну С робить апельсини корисними для імунітету, а вітамін А, що міститься в них, відповідає за здоров'я шкіри, очей і слизових оболонок. До того ж апельсин багатий на пектин. Ця речовина покращує травлення, стимулює роботу кишечника і виводить із організму надлишки холестерину.